Slide Show Theme | Page 3 | PS3 Themes | Forum

Avatar
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log In sp_Registration Register
Register | Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Slide Show Theme
Avatar
BTK_Crow
New Member
Members
January 28, 2012 - 2:38 pm
Member Since: January 28, 2012
Forum Posts: 1
sp_UserOfflineSmall Offline

ok, glowball i need your help, if you get this message, reply back please...

Avatar
GlowBall

Forum Contributor
Members
January 28, 2012 - 5:03 pm
Member Since: April 13, 2011
Forum Posts: 184
sp_UserOfflineSmall Offline

@ BTK_Crow

 

Instead of giving me a message like that send me a PM with details of what you need help with

Avatar
desgrasiado
Member
Members
January 29, 2012 - 4:11 am
Member Since: January 6, 2011
Forum Posts: 6
sp_UserOfflineSmall Offline

hey do you have any video tutorial or something like that, i just cant seem to figure this thing out.

Avatar
desgrasiado
Member
Members
February 6, 2012 - 1:11 am
Member Since: January 6, 2011
Forum Posts: 6
sp_UserOfflineSmall Offline

how come when i try to drag and drop the SlideShow.xml onto the raf_compiler.exe. i get a ms saying that the appication failed to start because MSVCR71.dll was not found. any help please.

thanks

Avatar
OPTIMUS
Italy

Forum Contributor
Members
February 6, 2012 - 9:35 am
Member Since: October 9, 2009
Forum Posts: 296
sp_UserOfflineSmall Offline

MSVCR71.dll is a Microsoft's run time library file, which is often used by many programs to work correctly (like PS3 Theme Builder, for example)...

You just need to go to some Microsoft's support site to download it: then, it should be placed into your "system32" directory (or whatever you have in your computer) Wink

Avatar
uLtRaMa6nEt1c
Staten Island, NY

Forum Contributor
Members
February 13, 2012 - 3:34 am
Member Since: May 23, 2011
Forum Posts: 540
sp_UserOfflineSmall Offline

Is there a way to randomize the pics in a slideshow theme?

Avatar
J4M13yes
New Member
Members
February 13, 2012 - 10:09 am
Member Since: February 13, 2012
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline

Really nice tutorial so i figured id give it a go but ive gone over double checking everything and i cant resolve my issue, when i drop the SlideShowTheme.xml onto the p3tcompiler.exe it stops at opening the Anim_1.jpg and says it fails to open. Any ideas? Confused

Avatar
GlowBall

Forum Contributor
Members
February 13, 2012 - 2:10 pm
Member Since: April 13, 2011
Forum Posts: 184
sp_UserOfflineSmall Offline

You have to re-name SlideShow.raf to Anim_1.jpg before you run the p3tcompiler.exe. Depending on your windows settings you not be able to change the extention (.raf to .jpg). So open up SlideShowTheme.xml and go to line 128 it should look like this

 

     <bgimage anim="Anim_1.jpg" />

What this is telling the p3tcompiler is that background animation image is called Anim_1.jpg. So change the name to SlideShow.raf (or whatever you name it). Like this

 

     <bgimage anim="SlideShow.raf" />

 

Don't forget the quotation marks either side of the name. That should do the trick enjoy man Smile

Avatar
J4M13yes
New Member
Members
February 14, 2012 - 2:12 am
Member Since: February 13, 2012
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline

I decided to try the animated tutorial and that worked alot better for me so i used that and i manged to finally make a theme. Thanks for the tutorials Glowball reallly helped me to get into what i assumed would be to confusing to make. Nice one.

Avatar
GlowBall

Forum Contributor
Members
February 15, 2012 - 1:55 pm
Member Since: April 13, 2011
Forum Posts: 184
sp_UserOfflineSmall Offline

@ J4M13yes

 

Its no problem fella happy you have got your themes working now Laugh. Hope to see some of them uploaded also mate Smile

Avatar
khahli916
Member
Members
January 15, 2013 - 7:42 am
Member Since: January 11, 2013
Forum Posts: 39
sp_UserOfflineSmall Offline

ok heres my dillemma, i did everything im supposed to of course i succeeded in my test theme but then i decided to go ALL-OUT and make one with 14 pictures 1920x1080 i only use that size trust me i have a 34in TV and i wanna be able to see big images. everything seems to work untill i get the theme on my ps3 in which case only the 1st picture displays and it just sits there. no1 else seemed to have that problem so i thought id bring it up and see whats wrong. thank you

Avatar
uLtRaMa6nEt1c
Staten Island, NY

Forum Contributor
Members
January 15, 2013 - 5:10 pm
Member Since: May 23, 2011
Forum Posts: 540
sp_UserOfflineSmall Offline

it's probably a naming issue or something not matching in the xml. that's usually the problem.

Avatar
khahli916
Member
Members
January 15, 2013 - 5:27 pm
Member Since: January 11, 2013
Forum Posts: 39
sp_UserOfflineSmall Offline

ok if thats the reason im not seeing where the issue is everything looks right ut ill keep checking. i even put the original xml and js back and then i remodded the collumns so instead of 8 theres 14 in both. the only real change i made was with the timer i was trying to speed it up to 5 seconds and thats whn the problem occured so i put the old files back changed the columns and left it and still no luck

Avatar
khahli916
Member
Members
January 15, 2013 - 5:59 pm
Member Since: January 11, 2013
Forum Posts: 39
sp_UserOfflineSmall Offline

ok i figured it out somehow whn i hit save from 9 DOWN wasnt collumned just right so i fixed that and now its working all i need to do is find out how to speed up the slideshow and ill have my 1st theme uploaded Cool

Avatar
uLtRaMa6nEt1c
Staten Island, NY

Forum Contributor
Members
January 15, 2013 - 7:32 pm
Member Since: May 23, 2011
Forum Posts: 540
sp_UserOfflineSmall Offline

*I'm at work right now so i'm going off of memory*

There should be a line called 'slide_duration' or something like that in the js file. It's structured as seconds.milliseconds. for instance five seconds would look like 5.0
I know a while ago GlowBall had scripts with a bunch of 'GlowBall's in them. If you have that type of script I can help you when I get home. I'll look for you on PSN.

Avatar
desgrasiado
Member
Members
March 13, 2013 - 2:11 am
Member Since: January 6, 2011
Forum Posts: 6
sp_UserOfflineSmall Offline

I need help. So I tryed to add more slides to my theme, so I edited the jsceip file and the XML file adding the respective lines according to how many pictures I wanted. So I did everything and it all seemed good. But when I installed and applied it on my ps3. I see the firts image for a mere second, and the it disappears and nothing else happens . All I see are the custom icons but no images. I only see the default background, you know the normal back ground that you get when you have a default theme.
So any ideas as to why is this happening? Please help and
Thanks in advance.

Avatar
uLtRaMa6nEt1c
Staten Island, NY

Forum Contributor
Members
March 13, 2013 - 3:07 pm
Member Since: May 23, 2011
Forum Posts: 540
sp_UserOfflineSmall Offline

This happened to me too. I wasn't sure why. I think the images you used may be too big. Your images dimensions have to be 1920x1080 or 1280x720 for HD themes. The size of those images shouldn't be more than 1mb or something like that.

Avatar
anonymous09876545678
Guest
Guests
March 24, 2013 - 8:14 am

hardest tutorial ive ever had to try then just end up giving up on in my life holy fuk

Avatar
F-Rott

Forum Contributor
Members
May 4, 2013 - 1:28 am
Member Since: August 14, 2008
Forum Posts: 51
sp_UserOfflineSmall Offline

Well...I can compile my theme, but it doesn't do the slideshow changes. It just stays on the one background.

EDIT: Never mind! I got it to work. There's no smooth transitions though. It just goes to the next one.

Avatar
India Rubber Ball
Guest
Guests
July 2, 2013 - 1:22 pm

Hi Glow Ball,when I drag and drop my SlideShow.xml onto the raf_compiler.exe I do NOT get the SlideShow.raf file in the SlideShow folder. It is my utmost request that you help me out of this conundrum and end my misery (not by killing though).HELP as I am about to YELP!

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 145
Currently Online:
Guest(s) 12
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Member Stats:
Guest Posters: 302
Members: 316992
Moderators: 0
Admins: 1
Forum Stats:
Groups: 1
Forums: 3
Topics: 1189
Posts: 4550
Newest Members:
pypopij, tuiling, ElVegaa43, ElVega43, dodoro512, dodoro51
Administrators: PS3 Themes: 128